På begäran – Extra Pannkakstorsdag 2 augusti på Wrågården

Ät så mycket du vill och orkar av våra gräddade pannkakor med tillbehör.
Vuxen 85:- / Upp till 12 år 55:- / Under 2 0:- när målsman äter

• Pannkakstorsdag och buffe kl 15.00-19.00.
• Bisonsafari kl 17:00.

Varmt välkommen!

 

 

Wrågårdens pannkakor – RECEPTET

Wrågårdens pannkakor för ca 4 personer

Ingredienser:
2 ½ dl vetemjöl
6 dl Mjölk (standard)
3 st Ägg
½ tsk Salt
1 ½ tsk Socker
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Smör (smält)
Ca 1 msk Smör till första laggen

Så här gör du:
Blanda och vispa mjölet med hälften av mjölken till en lät och klumpfri smet.
Tillsätt resten av mjölken.
Vispa ner ett ägg i taget, tillsätt salt, socker och vaniljsocker.
Låt smeten stå i normal rumstemperatur, ca 30 minuter.
Smält 2 msk smör och blanda ner i smeten.
Rör om eller vispa då och då så att mjölet inte sjunker till botten.
Smält 1 msk smör i pannkakslaggen, smöret får gärna bli lite brynt innan smeten hälls i.
Vänd pannkakan då smeten stelnat på ovansidan, stek kortare tid på andra sidan.
För resten av pannkakorna behövs antagligen inte något smör i laggen. Lycka till!