Välkommen till Pannkakstorsdag på Wrågården

Ät så mycket du vill och orkar av våra gräddade pannkakor med tillbehör.
Vuxen 85:- / Upp till 12 år 55:- / Under 2 0:- när målsman äter

Vårt sommarcafé serverar dig en go-fika, gårdens glass med varma och kalla drycker. Onsdag till söndag 15.00-19.00
• Alla torsdagar är Juli har vi pannkakstorsdag kl 15.00-19.00.

Varmt välkommen!

 

 

Wrågårdens pannkakor – RECEPTET

Välkommen till Pannkakstorsdag på Wrågården
Ät så mycket du vill och orkar av våra gräddade pannkakor med tillbehör.
Vuxen 85:- / Upp till 12 år 55:- / Under 2 0:- när målsman äter

Vårt sommarcafé serverar dig en go-fika, gårdens glass med varma och kalla drycker.
Onsdag till söndag 15.00-19.00

  • Alla torsdagar är Juli har vi pannkakstorsdag kl 15.00-19.00.
  • Vi serverar även glutenfritt eller laktosfria pannkakor. För annan kostavviksel ber vi dig att boka ditt besök hos oss senast 2 dagar innan respektive pannkakstorsdag

Varmt välkommen!

Wrågårdens pannkakor för ca 4 personer

Ingredienser:
2 ½ dl vetemjöl
6 dl Mjölk (standard)
3 st Ägg
½ tsk Salt
1 ½ tsk Socker
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Smör (smält)
Ca 1 msk Smör till första laggen

Så här gör du:
Blanda och vispa mjölet med hälften av mjölken till en lät och klumpfri smet.
Tillsätt resten av mjölken.
Vispa ner ett ägg i taget, tillsätt salt, socker och vaniljsocker.
Låt smeten stå i normal rumstemperatur, ca 30 minuter.
Smält 2 msk smör och blanda ner i smeten.
Rör om eller vispa då och då så att mjölet inte sjunker till botten.
Smält 1 msk smör i pannkakslaggen, smöret får gärna bli lite brynt innan smeten hälls i.
Vänd pannkakan då smeten stelnat på ovansidan, stek kortare tid på andra sidan.
För resten av pannkakorna behövs antagligen inte något smör i laggen. Lycka till!